Caută
Close this search box.

MAE va folosi Inteligența Artificială împotriva dezinformării online. Site-urile de știri, influencerii, demnitarii vor fi monitorizați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va avea până la sfârșitul acestui an un sistem IT bazat pe Inteligența Artificială (IA) care va monitoriza în timp real conținutul online de pe platformele de social media, site-uri de știri, blog-uri, dar și conturile celor mai influenți influenceri – jurnaliști, celebrități și demnitari. Scopul este detectarea, analizarea și combaterea dezinformării și a propagandei.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a stabilit în data de 17 octombrie 2023 câștigătorul licitației pentru furnizarea acestui sistem IT, contract cu o valoare totală de peste 3,19 milioane de lei, arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), potrivit HotNews.ro.

Este vorba de firma Mware Solutions, care a depus singura ofertă în cadrul acestei licitații.

Mware Solutions este controlată de următorii acționari: Simpleminds Capital SRL (68,4%), Chirila dan Alexandru (8,9%), Zerotoone Investment SRL (8,9%), Evergent Investments SA (5,6%), Winners Holding Investments SRL (4,7%), Mobisoft SRL (2,7%) și Mitrica Constantinescu Cristian (0,8%), potrivit datelor Termene.ro.

Mware Solutions are 3 administratori, respectiv Burcă Flavius Liviu, Oancea Ovidiu și Vasile Bogdan Cristian.

Simpleminds Capital SRL este controlată de Burcă Flavius Liviu (52,17%) și Oancea Ovidiu (47,83%).

Citește totul AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri