Caută
Close this search box.

Netanyahu ameninţă toţi membrii Hamas şi spune că Israelul se pregăteşte de ofensiva terestră

Într-un discurs televizat miercuri seară, premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a ameninţat pe membrii Hamas, din Fâşia Gaza şi din afara acesteia, informează dpa.

„Toţi membrii Hamas sunt condamnaţi – deasupra pământului, sub pământ, în Gaza şi în afara Gazei”, a spus premierul Netanyahu. Israelul se află în mijlocul unei „lupte pentru existenţa sa”, a adăugat el.

Mii de terorişti au fost deja ucişi de la masacrul islamist Hamas din 7 octombrie şi acesta este „abia începutul”, a spus el.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu îşi propune să „conducă Israelul către o victorie decisivă”.

Israelul „se pregăteşte pentru un atac la sol. Nu voi spune când, cum şi câţi”, a spus Netanyahu despre ofensiva mult aşteptată asupra Fâşiei Gaza după atacurile Hamas din 7 octombrie.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, a declarat miercuri seara că forţele aeriene israeliene continuă să atace ţinte din Fâşia Gaza în pregătirea unei ofensive terestre, atacuri care au inclus miercuri lovirea „infrastructurii subterane a terorii”, a spus el.

„Fiecare lovitură ne îmbunătăţeşte situaţia pentru etapele următoare”, a spus Hagari, citat de Agerpres.

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni a declarat că operaţiunile sale de acordare de ajutor în Fâşia Gaza asediată mai aveau doar puţine ore până să se oprească dacă Israelul nu ridică blocada privind aprovizionarea cu combustibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri