Caută
Close this search box.

Noi percheziții în Republica Moldova, în dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor politice

Autoritățile din Republica Moldova au efectuat noi percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor politice. Reprezentanții poliției spun că trei persoane au încercat să introducă peste 1.900 de carduri bancare în țară. De ele urmau să beneficieze partidele nou înființate, afiliate fostului Șor.

Șeful Poliției Naționale din Republica Moldova, Viorel Cernăuțeanu, a susținut un briefing de presă cu privire la documentarea acestei noi forme de spălare a banilor. Aceasta a fost realizată de exponenții unei „grupări criminale” pentru finanțarea partidelor politice. La conferință au participat și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și directorul adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA), Alexandr Pînzari.

Poliția Republicii Moldova a stabilit că a fost implementată o nouă formulă de finanțare a partidelor politice. Aceasta consta în excluderea operării cu surse financiare în numerar și crearea unui nou mecanism prin intermediul cartelelor PYYPL și a tehnologiilor digitale.

Noua formă de spălare a banilor a fost pusă în aplicare la începutul lunii septembrie. Atunci, trei persoane, două străine și unul din Republica Moldova, intenționau să introducă în țară 1.975 de carduri bancare. Acestea urmau să fie repartizate către anumite persoane, membre a unor formațiuni politice nou create, afiliate cu fostul partid Șor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri