Caută
Close this search box.

Președintele turc Erdogan a trimis Parlamentului pentru ratificare candidatura Suediei la NATO

erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a înaintat luni parlamentului, pentru ratificare, un proiect de lege privind candidatura Suediei la NATO, a anunțat președinția turcă, citată de CNN Turk.

De notat că Erdogan controlează cu mână forte Parlamentul turc.

Dacă Turcia va ratifica aderarea, Ungaria ar rămâne singurul stat membru NATO care s-ar opune intrării Suediei în cea mai mare alianță de securitate din istorie, relatează G4media.ro.

În declarația făcută de Direcția de Comunicare a Președinției pe contul său de socializare, se arată că „Protocolul de aderare a Suediei la NATO a fost semnat de președintele Recep Tayyip Erdoğan, la 23 octombrie 2023 și transmis Marii Adunări Naționale a Turciei”.

Erdogan a întârziat ratificarea aderării Suediei, acuzând conducerea țării că este prea tolerantă cu militanții kurzi și alte grupuri pe care le Ankara consideră amenințări la adresa securității.

Toți cei 31 de aliați din NATO trebuie să aprobe aderarea Suediei. Turcia și Ungaria nu au ratificat încă aderarea acestei țări.

Suedia și vecina sa Finlanda au abandonat decenii de nealiniere militară după ce președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor rusești să invadeze Ucraina în februarie 2022, căutând protecție sub umbrela de securitate a NATO. Finlanda s-a alăturat alianței militare în aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri