Caută
Close this search box.

România îşi trimite marii arşi la tratament în alte ţări, la 8 ani de la tragedia Colectiv

dosarul colectiv

La 8 ani de la tragedia din clubul Colectiv, România continuă să ceară ajutor şi trimite marii arşi la tratament în alte ţări.

În ţara noastră ar urma să se construiască trei centre pentru marii arşi, deşi au fost promise de două ori mai multe. În acest moment, sunt 34 de paturi pentru aceşti pacienţi, iar peste doi ani am putea avea încă 26.

De la începutul anului, România a trimis la tratament în străinătate 19 pacienţi cu arsuri grave, potrivit TVR.

De 8 ani sunt doar promisiuni cu privire la centrele de tratament pentru marele ars. Iniţial, au fost gândite 6. Acum, au rămas doar 3, care urmează să fie construite de la zero: în Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti.

Banii vin de la Banca Mondială, iar centrele ar trebui să fie gata la începutul anului 2025. În total, 26 de paturi de terapie intensivă şi încă 26 pentru terapie intensivă intermediară.

Acum, în România sunt 34 de paturi în care un pacient cu arsuri pe mai bine de jumătate din suprafaţa corpului ar putea fi tratat. Pentru cei care acum 8 ani au trecut prin traumele flăcărilor, speranţa unor noi centre încă mai există.

După Colectiv, problema marelui ars a ieşit la iveală în repetate rânduri: la incendiul de la Spitalul Judeţean din Neamţ sau la expoziile de la Crevedia. De fiecare dată, marii arşi au fost trimişi la tratament în străinătate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri