Caută
Close this search box.

Un bloc de locuințe din Tel Aviv a fost lovit de rachete. Aripa militară a Hamas și-a asumat responsabilitatea atacului

Cel puţin trei persoane au fost rănite vineri după ce o clădire de locuinţe din partea de sud a metropolei israeliene Tel Aviv a fost lovită de o rachetă cu rază lungă de acţiune lansată de gruparea islamistă Hamas, a anunţat serviciul israelian de urgenţă, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE. Aripa militară a Hamas, Brigăzile Al-Qassam, și-a asumat responsabilitatea pentru tirul de rachete lansat asupra Tel Avivului, potrivit publicației Times of Israel.

Imagini video distribuite pe social media arată partea superioară a unei clădiri avariate de impactul unei rachete.

Sirenele de raid aerian au fost declanşate la Tel Aviv, în împrejurimile oraşului şi în zona centrală a Israelului apropiată de Fâşia Gaza. Potrivit televiziunii israeliene Canal 12, alte opt rachete au fost interceptate de sistemele antiaeriene.

Braţul armat al grupării islamiste Hamas a confirmat lansarea unor rachete dinspre Fâşia Gaza către Tel Aviv. Brigăzile al-Qassam menţionează într-un comunicat că acest atac este „un răspuns faţă de masacrele sioniste împotriva civililor” în Fâşia Gaza.

Șeful poliției din Tel Aviv, Peretz Omer, a declarat că două persoane au fost rănite în urma loviturii cu rachete asupra unui apartament din Tel Aviv, una rănită moderat și una ușor, potrivit Times of Israel. A precizat că poliția nu a putut încă să intre în structură pentru a se asigura că nimeni altcineva nu este prins în capcană.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri