Caută
Close this search box.

3.000 de accidente grave, în acest an, în România. Peste 900 de oameni și-au pierdut viața. România, fruntaşa Europei la numărul de persoane decedate pe şosele

Peste 900 de oameni și-au pierdut viața, anul acesta, în accidente rutiere, iar 2.300 au fost grav rănite. Sunt cifre şocante, însă cele mai mici din ultimii 10 ani. România rămâne însă fruntaşa Europei la numărul de persoane decedate pe şosele.

Când mergi pe drumurile României, la fiecare pas vezi câte o cruce pe marginea şoselei. Este semn că acolo cineva a murit, cel mai probabil în urma unui accident rutier. Numai anul acesta au fost aproape 3.000 de accidente grave, soldate cu decesul a 980 de persoane și rănirea gravă a altor 2.300.

Potrivit analizelor făcute de Poliție, principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere grave sunt: nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor și nu în ultimul rând, neacordarea priorităţii de trecere.

O altă cauză ar fi utilizarea telefonului mobil la volan. În special pentru citirea şi trimiterea mesajelor text.

Alexandru Filip, specialist în conducere defensivăÎn timpul în care ochii ne sunt către telefon este imposibil să fim atenți la ceea ce se întâmplă în fața mașinii și cu atât mai puțin să putem lua o decizie de evitare a unui accident.

Pe listă se mai adaugă și calitatea proastă a infrastructurii, spun specialiștii în siguranță rutieră.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri