Caută
Close this search box.

Alegeri în R.Moldova, turul doi al alegerilor locale. Partidul pro-european al Maiei Sandu nu a câștigat niciun municipiu

Rezultatul alegerilor locale pentru funcţia de primar va fi validat în toate cele 273 de circumscripţii electorale din Republica Moldova în care s-a desfăşurat, duminică, al doilea tur de scrutin, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman. Prezenţa la vot la nivel naţional a fost de 36,73%, iar în toate localităţile în care s-au desfăşurat alegeri a fost depăşit pragul minim de participare de 20% prevăzut de lege.

Partidul de guvernământ din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate, al preşedintei Maia Sandu, nu a câştigat niciun mandat de primar în cele 11 municipii ale ţării în care au avut loc alegeri locale.

După ce în primul tur a pierdut Chişinăul, dar şi municipiile Cahul, Ceadîr-Lunga, Hînceşti, Orhei, Soroca şi Străşeni, PAS a pierdut, duminică, în turul al doilea al alegerilor locale, şi municipiul Ungheni. Aici, datele centralizate de Comisia Electorală Centrală arată că independentul Vitalie Vrabie s-a impus cu 57.58% în faţa reprezentantului PAS Dionisie Ternovschi.

De altfel, Ungheni a fost singurul municipiu din turul doi în care formaţiunea politică a Maiei Sandu a avut candidat.Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri