Caută
Close this search box.

Asociaţia Directorilor Instituţiilor pentru Vârstnici (ADIV) și Universitatea Bioterra organizează Conferința Națională a Serviciilor de Îngrijire pe Termen Lung – ediția a II-a

În perioada 20-21 noiembrie 2023, Asociaţia Directorilor Instituţiilor pentru Vârstnici (ADIV) în colaborare cu Universitatea Bioterra va găzdui a doua conferință națională a serviciilor de îngrijire pe termen lung. Tema de anul acesta, „Ne pasă de seniorii României – Promovarea de bune practici în centrele rezidențiale,” își propune să inițieze o dezbatere amplă cu privire la îngrijirea și protecția persoanelor vârstnice, cu scopul relansării discuției cu autoritățile statului pentru înființarea unei agenții naționale a persoanei vârstnice.

Angajamentul pentru o protecție mai eficientă a persoanei vârstnice

De ce „Ne pasă de seniorii României”? Această temă a fost aleasă pentru a atrage atenția autorităților asupra unui apel lansat încă din 2020, printr-o scrisoare deschisă adresată atât autorităților statului, cât și mass-mediei. Am considerat că a venit momentul să orientăm atenția mai intens către nevoile și vulnerabilitățile vârstnicilor, susținând, în continuare, că decidenții din țară, dacă se vor concentra asupra acestor aspecte, vor realiza în scurt timp că protecția vârstnicilor este o misiune nobilă și importantă în contextul unei societăți moderne. Ne dorim o dezbatere amplă în jurul îngrijirii şi protecţiei persoanei vârstnice, pentru a relua discuția cu autoritățile statului pentru înființarea unei agenții naționale a persoanei vârstnice.

În calitate de președinte al unei asociații cu o experiență de 15 ani în România, doresc să aduc în discuție evenimentele din acest an legate de  căminele groazeiSubliniez faptul că ADIV-ul a avut numeroase poziții legate de aceste centre neconforme și, adesea, chiar clandestine. Am pledat întotdeauna pentru ideea că, având în vedere trecerea timpului, fiecare dintre noi ar trebui să privească îmbătrânirea cu bucurie și să nu regretăm faptul că nu am făcut nimic pentru calitatea vieții noastre, a declarat Cerasela Maria MĂCIUCA, președintele ADIV.

Participare și Implicare

Conferința reprezintă o oportunitate esențială pentru toți cei interesați să aducă contribuții semnificative la dezbaterea despre îngrijirea vârstnicilor și să se implice în definirea direcțiilor viitoare pentru această cauză nobilă. ADIV și Universitatea Bioterra vă invită să luați parte la acest eveniment cheie, contribuind la promovarea unei îngrijiri de calitate pentru seniorii României. Deschiderea evenimentului va avea loc la Universitatea Bioterra, 20 noiembrie, ora 10 – București, strada Nicolae Sutu nr.11-15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri