Caută
Close this search box.

ÎCCJ a decis că Daniel Horodniceanu, vicele CSM și ex-șef DIICOT, poate fi URMĂRIT PENAL pentru abuz în serviciu în dosarul Veranda

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, definitiv, că Daniel Horodniceanu – vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și fost șef al DirecţiEI de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – poate fi urmărit penal pentru abuz în serviciu și fals intelectual. ÎCCJ a desființat decizia de clasare a dosarului deschis pe numele lui Horodniceanu, relatează Gandul.

Judecătorii ÎCCJ cer ca Daniel Horodniceanu să fie urmărit penal pentru abuz în serviciu și fals intelectual în dosarul „Veranda”. Inițial, procurorii Parchetului General au dispus clasarea cauzei pentru cele două infracțiuni menționate.

Daniel Horodniceanu a fost procuror de caz în dosarul „Veranda”, deschis la Iași, până când a devenit vicepreședintele CSM, în luna ianuarie a anului 2023. Ex-șeful DIICOT este acuzat că a semnat acte de urmărire penală în respectivul dosar, cu toate că nu mai deținea calitatea de procuror de caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri