Caută
Close this search box.

Românii ar trebui să primească în septembrie 2024 pensii recalculate după formula: valoarea punctului de referință, înmulțită cu valoarea punctelor cumulate

Creșterea treptată a vârstei de pensionare la 65 de ani, cu posibilitatea ca, la un moment dat, dacă va crește speranța de viață, să fie și mai înaintată, îi îngrijorează pe mulți, mai ales pe femei.

Sociologii spun că în Uniunea Europeană se practică astfel de vârste de pensionare. În Franța, însă, astfel de prevederi au stârnit proteste masive, greve și demonstrații.

Vârsta de pensionare crește treptat, pentru ca în 2035 și femeile, și bărbații să iasă la pensie la 65 de ani, potrivit TVR. Cine dorește, poate lucra și până la 70 de ani, cu acordul angajatorului.

Proiectul prevede ca, în cazul creșterii speranței de viață, să se majoreze și mai mult vârstă de pensionare. Practic, România se aliniază tendinței din mai toate țările Uniunii Europene, care au stabilit vârsta de pensionare în raport cu speranța de viață.

Potrivit legii, toți românii vor primi în septembrie 2024 pensii recalculate după formula: valoarea punctului de referință, înmulțită cu valoarea punctelor cumulate.

Pensiile vor fi indexate în fiecare an, proporțional cu rata inflației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri