Caută
Close this search box.

Iohannis a semnat cererea pentru ridicarea imunității foştilor miniştri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Cîțu nu demisionează din partid

Klaus Iohannis a semnat cererea pentru ridicarea imunității celor doi foşti miniştri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Ei vor putea fi acum urmăriți penal și puşi sub acuzare de procurorii DNA in dosarul vaccinurilor. Miercuri, Senatul discută şi ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu.

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat rapid cererea procurorilor DNA și permite anchetarea celor doi foşti miniştri USR ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Procurorii pot acum să îi citeze pe cei doi şi să înceapă urmărirea penală împotriva lor pentru abuz în serviciu.

Voiculescu şi Mihăilă, dar şi fostul premier Florin Cîţu, sunt acuzaţi că, în urmă cu 2 ani, în pandemie, au cumpărat aproape 53 de milioane de doze de vaccin cu peste 1 miliard de euro. Aceasta în condiţiile în care România avea deja achiziţionate peste 37 de milioane de vaccinuri anti-Covid. Iar populaţia vaccinabilă a României era de doar 10,7 milioane de persoane.

Achiziţia a de 9 ori mai multe vaccinuri decât populaţia vaccinabilă s-ar fi făcut cu încălcarea legii şi fără o analiză de specialitate, susțin procurorii.

FOTO: universul.net

Fostul premier, senatorul PNL Florin Cîţu, a declarat, luni, că le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, precizând, însă, că nu va demisiona din partid şi nici din grupul parlamentar.

„Dacă aş fi avut funcţii în PNL, bineînţeles că aş fi renunţat, dar nu am nicio funcţie”, a afirmat Cîţu la Palatul Parlamentului, potrivit TVR.

El menţionat că şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru în conformitate cu legislaţia din România.

Ioana Mihăilă s-a autosuspendat din conducerea REPER şi spune că are încredere într-o anchetă corectă în cazul achiziției vaccinurilor anti-COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri