Caută
Close this search box.

Proteste spontane la casele județene de pensii și DSP-urile din țară

Proteste spontane la casele județene de pensii și DSP-urile din țară.

Protest spontan la Casa Județeană de Pensii Constanța. Zeci de angajați au ieșit în fața instituției, cerând eliminarea inechităților salariale generate de clasa politică. Sindicaliștii avertizează că se poate ajunge la grevă generală cu blocarea totală a activității.

De asemenea, angajații Direcțiilor de Sănătate Publică din mai multe județe au declanșat un protest în această dimineață. Aceștia cer la rândul lor, salarii mai mari, după ce au văzut că funcționarii din Casele de Asigurări de Sănătate au obținut majorări în urma protestelor.

Au fost organizate proteste spontane în această dimineață la Direcțiile de Sănătate Publică din Giurgiu, Ialomița, Argeș, Vâlcea și Sibiu.

La Sibiu, de exemplu, cei 95 de angajați ai instituției au întrerupt lucrul între ora 9.00 și 11.00. Au ieșit în curtea instituției cu pancarte și au cerut majorarea salariilor, la fel cum s-a întâmplat și în cazul angajaților de la Casele Județene de Asigurări de Sănătate.

Sindicaliștii spun că ieri Camera Deputaților a votat un proiect de lege care modifică și completează legea privind reforma în domeniul sănătății, iar prin această lege au fost mărite salariile angajaților din CNAS.

În schimb, angajații de la DSP-urile din țară au fost uitați de această lege. Sindicaliștii mai spun că dacă nu le vor fi ascultate doleanțele și dacă salariile nu vor crește atunci se poate ajunge la o grevă generală. Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri