Caută
Close this search box.

România vrea să crească exporturile de gaze naturale în țările vecine. După Republica Moldova, Ungaria a anunțat că e interesată să importe cantități mai mari

România vrea să crească exporturile de gaze naturale în țările vecine. După Republica Moldova, acum şi Ungaria e interesată să importe cantități mai mari.

Așa că autoritățile de la București și Budapesta anunță noi investiții în punctele de frontieră, astfel încât să crescă livrările. Gazul românesc poate să acopere acum doar un sfert din necesarul Ungariei care depinde, în continuare, de importurile din Federația Rusă, potrivit TVR.

Peter SzijjJarto, ministrul de Externe al Ungariei: Suntem interesaţi să creştem importurile de gaze din România, pe termen lung. (…) Am reuşit să creştem capacitatea interconectorului dintre cele două ţări la 2,6 miliarde mc. (…) Cu cât capacitatea e mai mare, cu atât creşte şi nivelul de securitate.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei: România este aici pentru a fi un pilon de securitate, de stabilitate, un hub energetic pentru întreaga regiune. Suntem norocoși să avem resurse importate de gaz.

România are deja depozitele suprapline și în situația unei ierni neobișnuit de reci poate importa 1 miliard de metri cubi de gaze din Azerbaidjan. Gazul azer tinde să devină o alternativă la cel rusesc, iar exporturile în Europa ar urma să crească și mai mult.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri