Caută
Close this search box.

Proiectul de lege privind contractul de finanţare cu BEI pentru Autostrada Moldova a fost adoptat de Senat

Senatul a adoptat, luni, în plen, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege al Guvernului privind contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii, de 600 de milioane de euro, pentru construirea Autostrăzii A7 – Moldova.

Contractul de finanţare a fost semnat la Bucureşti, la 12 iunie 2023, şi la Luxemburg, la 14 iunie 2023.

Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii i se deleagă întreaga autoritate şi responsabilitate în realizarea proiectului „Autostrada A7 România”. Ministerul Transporturilor asigură implementarea proiectului prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., în calitate de agenţie de implementare”, stipulează proiectul, potrivit TVR.

Potrivit expunerii de motive, obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcţia unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2 x 2 benzi de circulaţie, între Ploieşti şi Paşcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în patru secţiuni: Ploieşti – Buzău cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focşani cu o lungime de 82,44 km; Focşani – Bacău cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Paşcani cu o lungime de 77,39 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri