Caută
Close this search box.

Fugarii care nu se predau în șapte zile vor primi spor de pedeapsă. Ministrul Justiţiei: Legea i se va aplica și lui Cherecheș

Camera Deputaţilor a dezbătut proiectul Legii fugarilor, care prevede sancțiuni pentru condamnații definitiv care în 7 zile nu se predau. Este vorba despre un spor de pedeapsă între 6 luni şi 3 ani pentru o infracţiune asimilată celei de evadare.

Deputaţii vor da miercuri votul pentru acest proiect, chiar în ziua în care Curtea de Apel din Paris este așteptată cu un verdict definitiv în privinţa extrădării lui Paul Lambrino, fugit chiar înainte de condamnarea în dosarul Pădurea Băneasa, potrivit Agerpres.

Legea îi poate mări pedeapsa şi fugarului Cătălin Cherecheş.

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: După ce va intra în vigoare legea, fugarilor li se va adauga o nouă pedeapsă la cea existentă, între șase luni și trei ani pentru o infracțiune asimilată celei de evadare. Cel mai recent exemplu este condamnatul Cătălin Cherecheș. (…) Legea i se va aplica atât condamnatului fugar Cherecheș, cât și oricărui fugar care în termen de șapte zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerii definitivă a hotărârii de condamnare, după caz, nu se va prezenta la organele competente pentru a începe executarea pedepsei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri