Caută
Close this search box.

Ucraina vrea să lanseze o „armată de roboţi” după succesul programului de drone

Ucraina intenţionează să lanseze o „armată de roboţi” care să ajute eforturile de război împotriva invaziei ruseşti, anunţa Kyiv Post.

După succesul „armatei de drone”, Ucraina lansează acum programe similare pentru a atrage investiţii şi a dezvolta tehnologiile necesare pentru a descuraja şi respinge invazia rusă.

Ministrul pentru Transformare Digitală, Mihailo Fedorov, a anunţat joi programele „Armată de război electronic (EW)” şi „Armata de roboţi” în timpul conferinţei Forbes Tech 2023 din Lviv, în vestul Ucrainei.

Potrivit lui Fedorov, programul ar fi un cadru cuprinzător care cuprinde evoluţii tehnologice şi de afaceri, cu accent pe scalabilitate. Scalabilitatea este abilitatea de a creşte atunci când adaugi resurse.

„Ne vom baza pe deschiderea pieţei şi transparentă pentru a atrage antreprenori care au creat deja diverse produse şi care ştiu cum să scaleze produsele”, a spus Fedorov, citat de aktual24.ro.

Anunţul lui Fedorov a venit după succesul „armatei de drone”, o campanie sistematică care l-a avut ca ambasador pe actorul Mark Hamill, din Star Wars. Programul a inclus achiziţionarea, întreţinerea şi desfăşurarea de drone în războiul în curs, unde acestea au fost folosite pentru a ataca poziţiile ruseşti cu mare efect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri