Caută
Close this search box.

Profesor universitar din Marea Britanie, de origine română, susține o teorie cu care rezonează și Elon Musk: „Trăim ca-n filmul Matrix”

Trăim într-o lume virtuală, la fel ca-n filmul Matrix. Aceasta e teoria pe care o susține un profesor de la o universitate din sudul Marii Britanii.

Melvin Vopson, sau Marin Vopsăroiu, după numele său românesc, crede că toată lumea înconjurătoare este de fapt un univers vitual, creat de semnalele percepute de creier, potrivit TVR.

Tot universul care ne înconjoară este de fapt ceva virtual. Profesorul Melvin Vopson, care s-a născut în România,  are și susținători ai teoriei sale, între care și Elon Musk.

„Nu vreau să îl parafrazez pe Morpheus din „The Matrix”, dar el a spus: ‘Ce este real?’ în film, chiar la început, înainte să ia pastila roşie, spune „Ce este real?”. Sunt doar semnale electrice care sunt transmise creierului nostru pentru percepţie”, crede dr. Melvin Vopson, profesor la Universitatea din Portsmouth.

Iar noi, potrivit profesorului Vopson, decodăm aceste semnale pentru a construi realitatea din jurul nostru. Adică imagini, sunet, senzația de atingere a lucrurilor, mirosul. Toate acestea ar fi doar semnale electrice traduse de creier.

Simetria pe care o observăm în natură, în viața de zi cu zi, este o dovadă a teoriei că trăim într-o lume simolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri