Caută
Close this search box.

Cătălin Cherecheș putea fi împiedicat să plece din țară înainte de condamnare

Cătălin Cherecheș putea fi împiedicat să plece din țară înainte de condamnare, susține ministrul de Interne. Cătălin Predoiu a lansat voalat acuzații la adresa polițiștilor de frontieră care ar fi trebuit, în opinia sa, să știe că exista riscul unei încercări de sustragere de la executarea pedepsei.

Legal nu se putea, spun sindicaliștii, pentru că instanța stabilise doar măsura controlului judiciar pentru Cherecheș, nu și supravegherea lui, pas cu pas.

Fuga fostului primar din Baia Mare a afectat și mai mult imaginea Poliției.

Ministrul de Interne nu crede că fugarul a făcut mari eforturi să păcălească polițiștii. Era doar necesară, spune el, o atenție sporită a acestora.

„Nu e vorba de măsuri de supraveghere, ci de a ști pur și simplu ce se întâmplă, iar în cazul respectiv toată lumea era preocupată de altceva”, a spus Cătălin Predoiu, ministrul de Interne.

Cei din sindicate spun însă că fără mandat judecătoresc Cătălin Cherecheș nu putea fi monitorizat legal.

Din punctul meu de vedere, Poliția nu putea face mai mult decât a făcut. Trebuie să înțelegem că suntem în limitele codului de procedură penală și acest contol judiciar nu se putea desfășura altfel decât a dispus instanța. Noi nu avem baza legală să îl supraveghem, să îi ascultăm telefoanele, pentru că treceam în altă parte, de nerespectare a legii, de efectuare a unor abuzuri din partea noastră.”, este de părere Mihai Zlat, vicepreşedinte SNPPC.

Cătălin Predoiu a solicitat mai multe verificări, dar până acum nu sunt finalizate.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: Sunt anchete în curs, ce trebuia făcut la niveul competențelor ministerului s-a făcut și am cerut IGPR să aibă un sistem destul de structurat de a avea în atenție astfel de situații, pentru că mai sunt cazuri în care sunt persoane trimise în judecată, aflate în diverse stadii procedurale și care ar putea prezenta risc de a părăsi țara.

Nu e clar însă ce înseamnă sistemul structurat. Cât despre cei considerați vinovați, totul e limitat la schimbarea din funcție.

Cosmin Andreica, preşedinte sindicatul EUROPOL: Presiunea opiniei publice l-a obligat pe omul politic Cătălin Predoiu să ia această decizie. Ce e ciudat e că niciunul dintre acești 6-7 ofițeri care au fost eliberați din funcție nu sunt cercetați disciplinar. Conform legii, ei ar fi trebuit să răspundă disciplinar, administrativ sau penal, după caz, nu să vină omul politic și să îi spună „pleacă”, pentru că nu mai vreau să stai în această funcție, pentru că am o presiune mediatică.

Cătălin Cherecheș a fugit din țară pe 24 noiembrie și în câteva zile a fost prins în Germania.

 

The post Anchetele după fuga lui Cătălin Cherecheș sunt încă în lucru. Fostul primar putea fi împiedicat să plece din țară înainte de condamnare, susține ministrul de Interne appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri