Caută
Close this search box.

Aurul atinge un nivel record în SUA, iar bitcoin depășește 40.000 de dolari

Aurul a urcat la un nivel record în  Statele Unite pentru a doua ședință consecutivă, în condițiile în care investitorii se îndreaptă către acest activ tradițional de refugiu, pe fondul speranțelor de reducere a dobânzilor în lunile următoare, scrie The Guardian.

Prețul aurului a ajuns la 74,47 dolari pe gram, depășind recordul stabilit vineri seară și depășind și mai mult recordul anterior, stabilit în august 2020.

Aurul s-a întărit pe fondul speranțelor că ciclul de creștere a ratelor dobânzilor din ultimii doi ani s-a încheiat și că băncile centrale își vor îndrepta atenția spre reducerea costurilor de împrumut în 2024.

Acest lucru a dus la o slăbire a dolarului american, ceea ce împinge în sus prețul aurului (deoarece este evaluat în dolari).

După cum arată acest grafic, aurul a urcat destul de constant de la începutul lunii octombrie, când valora 64,19  dolari pe gram.

Criptomonedele sunt, de asemenea, în plină ascensiune, bitcoin ajungând astăzi la 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, unii comercianți pariind că Rezerva Federală a SUA ar putea începe să reducă ratele dobânzilor în primăvara anului viitor.

Kyle Rodda, analist senior al pieței financiare la Capital.com, explică:  Piețele se înghesuie la pariurile privind reducerea ratelor Fed anul viitor, posibil chiar din martie. Acest lucru a împins aurul și Bitcoin la niveluri critice, primul explodând la maxime record, iar cel de-al doilea atingând 40.000 de dolari SUA pentru prima dată din mai 2022. Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri