Caută
Close this search box.

George Simion pune sub semnul întrebării schimbarea de poziție a Austriei: „Ce oare au promis Marcel Ciolacu, PSD şi PNL?”

george simion

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, duminică, în legătură cu intrarea României în Spaţiul Schengen, că accederea doar cu spaţiul aerian nu va rezolva „nici pe departe” cozile pe care trebuie să le îndure transportatorii români.

„Problema cea mai mare cu privire la Spaţiul Schengen, acolo unde România are cele mai mari pierderi economice, este pe zona de transport rutier, adică în privinţa graniţelor terestre. Accederea doar cu spaţiul aerian nu va rezolva nici pe departe cozile pe care trebuie să le îndure transportatorii români, dar nici pierderile financiare pe care aceştia le suferă. Practic, nu se rezolvă nimic. Suntem de acord să intrăm în Schengen chiar şi cu spaţiul aerian, dar nu cu preţul de a rămâne fără un termen bine stabilit pentru graniţele terestre, pentru transportul rutier! Dacă Marcel Ciolacu şi coaliţia PSD-PNL acceptă acest fruct otrăvit al Austriei, de a ne bucura la aderarea cu spaţiul aerian doar pentru a ne închide gura, dar fără a şti sigur când vor fi ridicate graniţele terestre, atunci vom asista la o uriaşă trădare a intereselor României”, a declarat George Simion, citat într-un comunicat al AUR transmis, duminică, AGERPRES.

Liderul AUR se întreabă ce condiţii ar fi pus Austria pentru a fi de acord cu aderarea.

„Care este preţul acestei ‘înduplecări’ din partea Austriei? Ce oare au promis Marcel Ciolacu, PSD şi PNL austriecilor? Ce le-au mai dat la schimb doar ca să se laude puţin în ţară înainte de anul electoral 2024? De asemenea, ce condiţii a pus Austria pentru a fi de acord cu această aderare cu spaţiul aerian? Sunt întrebări legitime la care românii au nevoie de răspunsuri. Probabil că iar vom afla că Guvernul PSD – PNL a fost de acord cu renunţarea la o parte din resursele ţării, vom descoperi că avem noi de plătit bani Austriei şi nu invers”, spune Simion.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seară, că Austria „şi-a flexibilizat poziţia” în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri