Caută
Close this search box.

Gușă: Circul din Parlament și bugetul contestat cu huiduieli sunt doar parte din preludiul ce vestește harababura politică din 2024. “Un ospiciu numit România”!

cozmin guşă

Aseară am urmărit pe Facebook prieteni dezastrul dezbaterilor din parlament pe care vi le rezum aici. Guvernul, în frunte cu Marcel Ciolacu, a venit să-și prezinte bugetul pentru 2024, iar AUR și USR au protestat din plin deoarece amendamentele lor nu au fost luate în seamă deloc. Și era vorba de multe mii de amendamente, se pare că peste 8000 de amendamente.

Cu pancarte și huiduieli, parlamentarii AUR și USR au încercat să blocheze discursul lui Ciolacu care a fost atât de intimidat încât a fost nevoit să-și formeze un lanț de bodyguarzi format din parlamentari PSD, treabă ce l-a dezorientat într-atât pe premierul nostru încât a introdus Coreea de Nord pe lista partenerilor strategice ai României, din greșeală, bineînțeles. Chiar și fostul luptător Daniel Ghiță s-a enervat ca ajuns aproape să-i ia la bătaie pe unii din UDMR din câte am văzut acolo în imagini.

Când George Simion a ajuns la microfon ca să protesteze, PSDiștii “curajoși” și-au trimis arma, care nu mai este secretă, anume pe Diana Șoșoacă, ce i-a luat fața lui Simion la propriu, și prin urlete a încercat să-l blocheze pe liderul AUR, filmând-ul în mod concomitent. Simion, enervat, i-a dat cu mâna peste telefonul lui Șoșoacă, înainte de asta a gratulat-o cu apelativul ”scroafă”, motiv pentru care Șoșoacă a început să urle că a fost lovită, reușind cumva să deturneze protestul AUR împotriva guvernului lui Ciolacu, dovadă și titlurile de presă concepute rapid, ce nu mai vorbeau despre protestul contra lui Ciolacu, ci despre un mare conflict Simion-Șoșoacă.

Atât de mare a fost tensiunea încât Marcel Ciolacu, ca să se calmeze, s-a retras în fostul lui birou, pe care i l-a lăsat moștenire lui Simonis, însă circul și protestele au durat mai mult de o oră, predicatul principal și concluzia fiind că profesorii au fost păcăliți, nu li se vor mării lefurile așa cum li s-a promis pentru că nu sunt bani, deoarece acești bani vor fi folosiți pentru a se achiziționa armament din Statele Unite ale Americii. Iar ăsta e un lucru adevărat și trist, deși era de așteptat să ne împotmolim în acest hal. Cum să se poată acționa altfel într-o economie șchioapă ca a noastră, unde salariile la stat și pensiile se pot plăti doar din împrumuturi la dobânzi uriașe și unde președintele și guvernele din ultimii ani s-au angajat în primul și-n primul rând că vor cheltui banii pentru înarmare?

Azi continuă circul, o să vă ținem la curent în emisiunile din această după-amiază și de mâine. Ce trebuie să pricepem însă, în afară de faptul că suntem praf cu bugetul și deloc secundar din punct de vedere politic, este că PSD acționează contra AUR prin Diana Șoșoacă.

E bine, să pricepem prieten goldiști că anul electorat va fi unul cu “sânge pe pereți”, că se va depăși orice limită pe care v-ați putea-o închipui, și nu vom avea parte decât de manipulări, provocări și multe multe ilegalități. Iar zvonul conform căruia, din disperare, se va încerca scoaterea în afara legii a celor de la AUR, zvon apărut în urmă cu circa două luni, devine credibil după ce am văzut aseară. Cum să reușească să treacă prin alegeri cu bine PSDul cu asemenea buget, contestări, și probleme interne, sau PNLul ce e distrus organizațional și fără lider și candidați, altfel decât eliminându-și adversarii folosind ilegalități? Deci sintagma de bază pentru anul viitor este una similară, identică, cu titlul cărții mele pe care am publicat-o acum vreo 13 ani și care consemna pe copertă această zicere “Un ospiciu numit România: Cronica unui dezastru anunțat și a unui eșec premeditat”.

(transcriere a editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” la Gold FM)

Sursa: solidnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri