Caută
Close this search box.

Gușă: Suveraniștii se pregătesc să conducă Uniunea Europeană din 2024, George Simion s-a racordat deja la ofensiva lor!

cozmin guşă

În urmă cu vreo jumătate de an, v-amintiți că am analizat ipoteza geopolitică conform căreia suveraniștii vor câștiga alegerile europarlamentare din 2024 din UE, existând deja discuții pentru formarea unei majorități cu creștin-democrații europeni, așa-zișii populari, varianta construcției alături de social-democrați fiind și ea posibilă, dar mai improbabilă. Sunt semne extrem de clare că SUA ar încuraja o asemenea nouă majoritate, de tip suveraniști plus creștin-democrați, iar perspectiva venirii la putere a republicanilor în Congresul american, respectiv al unui președinte conservator la conducerea Americii, întărește această ipoteză.

Cu atât mai mult capătă importanță marea manifestare a partidului Giorgiei Meloni din weekend-ul trecut, acolo în Italia unde George Simion a fost una dintre vedetele politice internaționale, alături de alții semnificativi, ca premierii Marii Britanii sau Albaniei, respectiv miliardarul nr 1 al planetei, americanul Elon Musk, mulți alți lideri semnificativi în țările lor. Tema centrală a acestei manifestări a fost cea a unei Uniuni Europene mai puternice prin venirea la putere a partidelor suveraniste, cu exemplele consemnate ale Italiei, Ungariei, Slovaciei, Olandei, etc., unde a fost integrată tema blocării migrației de tip musulman sau african.

Discursul lui George Simion, de mare notorietate deja inclusiv în România, susținut în limba italiană, a fost aplaudat la scenă deschisă, iar despre acest discurs trebuie consemnat că a avut trei componente principale, anume că a fost de dreapta, doi că a fost creștin, respectiv că a avut caracter identitar, latinitatea noastră fiind reamintită de către Simion tuturor participanților. Pe liderul AUR l-au ajutat mult în acest demers din weekendul trecut audiența privată cu Papa Francisc, reușită în cursul zilei de sâmbătă, dar și oferirea de cadouri simbolice deosebite către Papă, respectiv către Giorgiei Meloni, cadouri ce au proiectat într-un mod cultural consolidat demersul românului nostru.

În afara statului de vedetă politică internațională pe care Simion l a căpătat în urma mediatizării sale de către presa italiană și internațională, e limpede că liderul AUR apare acum deja integrat în familia politică ce se pregătește de conducerea Europei, racordându-se și potrivindu-și bine pașii cu ofensiva lor politică.

Trebuie să pricepem prieteni goldiști că acest lucru schimbă mult și datele configurării luptei pentru putere din România în 2024, iar asta vom tot analiza în “Clubul de Gândire GOLD” în perioada următoare.

(transcriere a editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” la Gold FM)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri