Caută
Close this search box.

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Fâşia Gaza: Situaţia se agravează de la o oră la alta. Bombardamentele se intensifică peste tot în jur, inclusiv în zonele sudice

Un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în Fâşia Gaza a declarat marţi că situaţia în enclava palestiniană se deteriorează de la o oră la alta, în timp ce bombardamentele israeliene s-au intensificat în sud, în jurul oraşelor Khan Younis şi Rafah, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Situaţia se agravează de la o oră la alta”, le-a declarat unor jurnalişti prin legătură video Richard Peeperkorn, reprezentantul OMS în Fâşia Gaza. „Bombardamentele se intensifică peste tot în jur, inclusiv aici, în zonele sudice, în Khan Younis şi chiar la Rafah”, a afirmat el.

Peeperkorn susţine că „prea puţin” ajutor a ajuns în Fâşia Gaza, adăugând că OMS este profund îngrijorată de vulnerabilitatea sistemului de sănătate din enclava dens populată, pe măsură ce tot mai mulţi oameni se deplasează mai spre sud pentru a scăpa de bombardamente.

„Vom asista la un tipar similar cu cel produs în nord”, a apreciat emisarul OMS, referindu-se la o zonă din nordul Fâşiei Gaza care a fost puternic bombardată şi aproape izolată de ajutoarele umanitare.

„Nu trebuie permis ca asta să se întâmple… Vreau să subliniez foarte clar că ne confruntăm cu un dezastru umanitar în creştere”, a insistat el.

Thomas White, director de afaceri în Gaza al Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), a declarat că peste 600.000 de locuitori au primit ordin să se relocheze pentru a scăpa de bombardamente.
Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri