Caută
Close this search box.

Ancheta vizând suspendarea lui Biden: Congresul l-a audiat pe Rob Walker, care la un moment dat a virat mari sume de bani provenite din China și România mai multor membri ai familiei Biden. Legătura dintre Walker și Puiu Popoviciu – Washington Examiner

Doi apropiați ai familiei Biden au depus mărturie săptămâna aceasta în Congres despre implicarea lor profundă în activitățile de afaceri ale acesteia cu firme străine, dezvăluind la audierile cu ușile închise informații despre afacerile lui Hunter Biden din străinătate și despre lipsa de experiență a membrilor familiei în domeniul în care făceau afaceri, au declarat congresmeni și alte surse informate cu privire la respectivele interviuri, relatează Washington Examiner, citată de Rador.

Comisia de Supraveghere [supraveghere a guvernului – n.trad.] și Comisia Judiciară ale Camerei au organizat audierile în cadrul anchetei lor vizând suspendarea din funcție a președintelui Joe Biden.

Comisiile l-au audiat vineri pe Rob Walker, care la un moment dat a virat mari sume de bani provenite din China și România mai multor membri ai familiei Biden. Un alt apropiat al familiei, Mervyn Yan, a fost audiat joi de comisii.

Transcrierile interviurilor nu au fost publicate încă, dar sursele au oferit detalii numeroase despre ele.

Walker a declarat că Hunter Biden s-a întâlnit în 2015 cu ambasadorul american în România reprezentându-l pe Gabriel Popoviciu, un magnat imobiliar român pe care Hunter îl ajuta în problemele lui judiciare, a relatat una dintre surse.

O firmă controlată de Popoviciu i-a virat la începutul lui 2015, când Joe încă era vicepreședinte, lui Hunter Biden peste 1 milion de dolari pentru serviciile prestate, probează documente bancare obținute de Comisia de Supraveghere. Acei bani au fost redirecționați printr-o firmă deținută de Walker, conform documentelor.

Descoperirea vine pe fondul înmulțirii întrebărilor referitoare la ne-înregistrarea lui Hunter Biden drept agent străin conform Legii Înregistrării Agenților Străini, dată fiind munca sa cu funcționari ai guvernului american din străinătate [activitățile de lobby în serviciul oricărei entități străine trebuie declarate formal în SUA – n.trad.]. Departamentul Justiției a luat în calcul inculparea lui Hunter Biden pentru că nu s-a înregistrat și e posibil să aibă chestiunea în vedere în continuare.

Sursa a mai precizat că Walker a oferit detalii despre alt set de documente bancare care arată că el a distribuit peste 1 milion de dolari de la o companie energetică chineză având legături cu guvernul de la Beijing către Hunter Biden, către cumnata lui, Hallie Biden, și către unchiul lui, James Biden. Walker a declarat că le-a transferat bani lui Hallie și James Biden la dispoziția lui Hunter Biden, deși cei doi nu efectuaseră nici un fel de muncă pentru compania energetică, a afirmat sursa.

Yan, implicat și el în afaceri cu Hunter Biden și firme energetice din China, a depus mărturie cum că membrii familiei Biden nu aveau „nici un fel de experiență în domeniile energiei și infrastructurii”, a declarat președintele Comisiei de Supraveghere, congresmanul republican James Comer. Declarația survine în contextul în care Partidul Republican continuă să sublinieze că Hunter și James Biden nu par să le fi oferit bunuri ori servicii identificabile celor care investeau în ei.

Comer a afirmat că Walker a dezvăluit că Joe Biden s-a întâlnit cu directorul unei companii energetice chineze în timp ce alți membri ai familiei sale primeau plăți.

„Astăzi am aflat că Joe Biden s-a întâlnit cu președintele CEFC, Ye Jianming, în prezent dat dispărut, în timp ce Hunter Biden și apropiații lui primeau 3 milioane de dolari de la o entitate chineză controlată de CEFC. Probele continuă să dezvăluie că familia Biden a vândut «marca Biden» pentru a îmbogăți familia Biden”, a declarat Comer. Citește mai departe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri