Caută
Close this search box.

Angajaţi ai ONU din Gaza ar fi fost implicaţi în atacurile Hamas din 7 octombrie. Șeful agenției se declară îngrozit

Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a anunţat, vineri, că a deschis o anchetă în cazul mai multor angajaţi suspectaţi de implicare în atacurile din 7 octombrie din Israel comise de Hamas şi a precizat că a întrerupt colaborarea cu aceşti membri ai personalului, relatează Reuters, potrivit News.ro.

„Autorităţile israeliene au furnizat UNRWA informaţii despre presupusa implicare a mai multor angajaţi ai UNRWA în atacurile oribile din Israel de la 7 octombrie”, a declarat Philippe Lazzarini, comisarul general al UNRWA.

„Pentru a proteja capacitatea agenţiei de a furniza asistenţă umanitară, am luat decizia de a rezilia imediat contractele acestor membri ai personalului şi de a lansa o anchetă pentru a stabili adevărul fără întârziere”, a anunţat comisarul ONU.

Lazzarini nu a dezvăluit numărul angajaţilor presupus a fi implicaţi în atacuri şi nici natura presupusei lor implicări. Cu toate acestea, el a declarat că „orice angajat al UNRWA care a fost implicat în acte de terorism” va fi tras la răspundere, inclusiv prin urmărire penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri