Caută
Close this search box.

Autorul unei crime comise în București în anul 1991 a fost depistat în Germania. Se fac demersuri pentru aducerea sa în țară

Kumarasamy Navaneethan, în vârstă de 52 de ani, din Sri Lanka, a fost găsit miercuri seară în localitatea Moers, din Germania, în urma colaborării cu autoritățile de acolo. El era urmărit internațional pentru o crimă comisă acum 32 de ani.

În decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetățean străin, după care l-a legat și înfășurat în covorul din locuința sa, situată în București, și l-a transportat în cartierul Crângași, aruncându-l în Lacul Morii, informează IGPR.

Între timp, criminalul a fugit. Pentru fapta sa, el a fost condamnat la 19 ani de închisoare. Apoi a fost dat în urmărire internațională.

Potrivit IGPR, în octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele cetățeanului  srilankez, “solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul București, pentru săvârșirea infracțiunii de omor”.

“În perioada 13 octombrie 2023 – 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informații că persoana se afla pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date și informații cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză”.

Miercuri seara însă, la ora 21:45, în urma schimbului de informații dintre Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R. și Biroul Sirene Germania, persoana condamnată a fost depistată în localitatea Moers, Germania.

“În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare”, mai informează IGPR.

The post Autorul unei crime comise în București în anul 1991 a fost depistat în Germania. Se fac demersuri pentru aducerea sa în țară appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri