Caută
Close this search box.

Fermierii şi transportatorii au continuat protestele la Craiova. Traficul a fost îngreunat

Fermierii şi transportatorii din judeţul Dolj au continuat şi duminică să protesteze la Craiova, pe DN56 Bucureşti – Craiova, de la bifurcaţia către centura de sud a oraşului până la cea de pe centura nord, care duce către Fabrica de Avioane.

Ei s-au deplasat cu circa 100 de utilaje agricole şi autoturisme pe respectivul sector de drum, pe care au obţinut acordul să protesteze în urma unei decizii a Prefecturii Dolj. În jurul prânzului, traficul a fost îngreunat în această zonă, la intrarea în municipiul Craiova.

Fermierii care au participat la protestul de duminică de la Craiova au fost în număr mai mare decât în ziua precedentă. Aceştia spun că nu vor renunţa la proteste până când Guvernul nu le va soluţiona cererile.

Începând de sâmbătă s-au alăturat protestului fermierilor din Craiova şi reprezentanţii grupului de firme Cerealcom Dolj, care se află între primii trei producători şi în primii cinci traderi de cereale din România.

Directorul general al Cerealcom, Mihai Anghel, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES că trebuie să înceteze atitudinea de desconsiderare pe care guvernanţii le-au arătat-o în ultimii 30 de ani fermierilor, o categorie importantă a ţării, care solicită doar intrarea în normalitate pentru a putea să îşi desfăşoare în continuare activitatea.

„Sunt şi eu fermier, ne confruntăm cu toţii cu aceleaşi probleme şi trebuie să fim într-o voce comună, ceea ce din păcate nu am reuşit să fim până acum. Trebuie să înceteze atitudinea de desconsiderare pe care guvernanţii au arătat-o în ultimii 30 de ani fermierilor, o categorie importantă a ţării, dar care îşi desfăşoară activitatea cu mare dificultate. Fermierii nu solicită nimic extraordinar. Solicită doar intrarea în normalitate pentru a putea să îşi desfăşoare în continuare activitatea. Guvernul trebuie să pună pe masă soluţii, alternative normale, rezonabile, cu respect atât faţă de ţară, cât şi faţă de cei care lucrează în agricultură. Cred că un mare câştig al acestor manifestări este că vor conştientiza că fermierii reprezintă ceva pentru România şi trebuie ascultaţi. E nevoie să fim solidari şi să luptăm împreună pentru a putea exista în continuare”, a declarat, pentru AGERPRES, Mihai Anghel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri