Caută
Close this search box.

Gabriel Attal a devenit cel mai tânăr premier din istoria Franței. A fost numit în funcție de Emmanuel Macron, după ce Elisabeth Borne a demisionat

Franța are cel mai tânăr prim-ministru din istorie. Gabriel Attal, în vârstă de 34 de ani, colaborator apropiat al președintelui Emmanuel Macron, a fost numit în postul de premier.

Attal a fost purtător de cuvânt al guvernului în perioada pandemiei, iar apoi ministru al Educației. Attal este cel mai tânăr premier din istoria Republicii Franceze și primul care este deschis homosexual. Presa din Hexagon nu se așteaptă la mari schimbări în politica guvernului, ținând cont de faptul că deciziile majore sunt luate de președintele Macron.

Attal a fost numit premier dupa ce Elisabeth Borne și-a prezentat luni demisia, acceptată de președintele Emmanuel Macron, care i-a mulțumit pentru activitatea „exemplară” în „serviciul națiunii”.

Borne a condus guvernul puțin peste un an și jumătate, iar de guvernarea ei se leagă nepopulara reformă a pensiilor și controversata lege a imigrației.

The post Gabriel Attal a devenit cel mai tânăr premier din istoria Franței. A fost numit în funcție de Emmanuel Macron, după ce Elisabeth Borne a demisionat appeared first on tvrinfo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri