Caută
Close this search box.

Hamas neagă acuzațiile Israelului potrivit cărora ar colabora cu personal al agenţiilor ONU

Hamas a negat, sâmbătă, că personalul ONU colaborează la acţiunile militanţilor săi, după ce Israelul a acuzat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) că s-a aliniat grupării islamiste palestiniene şi agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) că în rândurile sale sunt angajaţi care au participat la masacrul comis de Hamas împotriva Israelului în 7 octombrie, informează EFE.

Gruparea islamistă a făcut referire la „acuzaţia neîntemeiată” formulată de Israel „împotriva Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la o presupusă ‘complicitate’ cu mişcarea Hamas”, precum şi o „incitare împotriva UNRWA cu obiectivul de a-i tăia finanţarea şi a priva poporul palestinian de dreptul său (de a beneficia) de serviciile acestor agenţii internaţionale”, a transmis Hamas.

Pe de altă parte, ministrul pentru afaceri civile palestinian Hussein al-Cheikh, a scris sâmbătă pe X că UNRWA are nevoie de „un sprijin maximal” şi „nu să i se taie sprijinul şi asistenţa”.

„Facem apel la ţările care au anunţat încetarea sprijinului lor pentru UNRWA să revină imediat asupra deciziei lor, care implică riscuri grave” pentru asistenţa umanitară, în timp ce războiul face ravagii între Israel şi Hamas în Gaza, a adăugat Cheikh, care este şi secretar general în comitetul executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, notează Agerpres.

The post Hamas neagă acuzațiile Israelului potrivit cărora ar colabora cu personal al agenţiilor ONU appeared first on tvrinfo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri