Caută
Close this search box.

În Capitală s-au construit anul trecut mai puțin de 2 kilometri de piste pentru biciclete

Mai puţin de 2 kilometri de piste pentru biciclete într-un an – e performanţa pe care a reuşit-o Primăria Capitalei anul trecut, în condiţiile în care Bucureştiul e din ce în ce mai aglomerat și tot mai poluat. Ministerul Mediului a alocat Municipalităţii, în urmă cu ceva ani, nu mai puţin de 10 milioane de euro pentru construirea pistelor de biciclete. Însă doar o mică parte din acești bani a fost folosită până acum.

Cu o populație de peste 2 milioane de locuitori și cu peste 1,5 milioane de mașini înmatriculate, Bucureștiul are puțin peste 30 km de piste pentru biciclete.

Potrivit Primăriei Capitalei, anul trecut au fost făcuți doar 1,6 km de piste pentru biciclete. Un kilometru pe Calea Floreasca și 600 de metri pe strada Radu Beller.

La care se mai adaugă alți doi kilometri refăcuți pe Bulevardul Kiseleff.

Mai mulți kilometri de piste pentru biciclete ar încuraja bucureștenii să folosească mijloace de transport mai puțin poluante. În condițiile în care, în Capitală se sufocă în aerul irespirabil, îmbâcsit cu particule periculoase pentru sănătate.

Oana Turturică, HaicuBicla: O infrastructură dedicată și anume, niște benzi care să fie exclusiv pentru STB și pentru velo poate că ar rezolva din situația actuală în care ne aflăm. Avem multe, avem și masterplan, avem totul pe hârtie, din păcate în realitate în continuare sunt persoane care preferă și mă refer la cele care au butoanele să le apese atât la primărie cât și la Prefectură, la Ilfov, peste tot, văd numai mașini.

Primăria Generală are alocate de Ministerul Mediului nu mai puțin de 10 milioane de euro pentru realizarea pistelor pentru biciclete, însă până acum a cheltuit doar 10%.

„Primăria Capitalei mai poate utiliza acești bani, din care a decontat în cursul anului 2023 suma de 553.398,91 lei, iar la data prezentei este în curs de decontare o situație de lucrări, suma totală fiind de 1.888.671,69 lei.”, ne-a transmis, într-un răspuns, Primăria Capitalei.

În timp ce Bucureștiul are puțin peste 30 de km de piste pentru biciclete, Copenhaga are 350 de km. Aici, primăria curăţă iarna zăpada mai întâi de pe pistele bicicliștilor, abia apoi de pe rutele dedicate autoturismelor. În Barcelona sunt peste 200 de km de piste, la Strasbourg, în Franța, există aproape 600 de km de piste pentru biciclete, în timp ce la Anvers, în Belgia, sunt 500 de km.

The post În Capitală s-au construit anul trecut mai puțin de 2 kilometri de piste pentru biciclete appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri