Caută
Close this search box.

În Spania a crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii. În unele regiuni, masca a redevenit obligatorie

În multe regiuni din Spania s-au reintrodus măştile obligatorii, din cauza numărului mare de infecţii respiratorii. Unităţile de Primiri Urgenţe sunt pline, iar pacienții așteaptă ore în șir până să fie consultați de un medic. Ministerul Sănătăţii i-a convocat pe specialiștii din teritoriu că să ia măsuri la nivel naţional.

Cinci regiuni din Spania printre care Murcia, Comunitatea Valenciană şi Catalonia au reintrodus obligativitatea purtării măștilor de protecție în clinici şi spitale.

Incidența infecțiilor respiratorii la nivel național este de peste o mie de cazuri la sută de mii de locuitori, așa că Ministerul Sănătății s-a reunit cu responsabilii din teritoriu pentru a cere reintroducerea măștilor în centrele sanitare la nivel naţional.

Monica Garcia, ministrul spaniol al Sănătăţii: Pentru a proteja atât personalul medical, cât și pacienții! Este o măsura eficientă, o măsură de bun simț, recomandată de mediul științific și bine primită de populație.

Propunerea nu a obținut însă unanimitate. Mai excat 12 din cele 17 comunități autonome nu au fost de acord cu reintroducerea obligativității măștilor de protecție, ci doar cu recomandarea purtării acestora. Așa că ministrul le-a mai dat un răgaz de 48 de ore pentru a lua o decizie.

The post În Spania a crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii. În unele regiuni, masca a redevenit obligatorie appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri