Caută
Close this search box.

Lloyd Austin promite că SUA va întreprinde ”toate acțiunile necesare”, după uciderea a trei soldați americani

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a promis luni că Statele Unite vor lua ”toate măsurile necesare” pentru a-și apăra trupele, după un atac cu drone al militanților susținuți de Iran, care a ucis trei soldați americani și a rănit alte zeci, relatează Reuters.

Atacul de duminică a fost primul atac mortal împotriva trupelor americane de la izbucnirea războiului Israel-Hamas în octombrie și marchează o escaladare majoră a tensiunilor care au cuprins Orientul Mijlociu.

„Permiteți-mi să încep cu indignarea și tristețea mea (pentru) moartea a trei trupe curajoase americane în Iordania și pentru celelalte trupe care au fost rănite”, a spus Austin, la Pentagon.

„Eu și președintele nu vom tolera atacurile asupra forțelor americane și vom lua toate acțiunile necesare pentru a apăra SUA și trupele noastre”, a adăugat Austin la începutul întâlnirii cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Statele Unite încearcă să stabilească exact de ce cei aproape 350 de militari de la baza din Iordania, cunoscută sub numele de Turnul 22, nu au putut opri drona.

Doi oficiali au spus că o dronă americană se apropie de bază în același timp în care sosea drona de teroriștilor. Unul dintre oficiali a spus că drona de atac zbura și ea jos, factor care ar fi putut contribui la ratarea ei de către apărarea bazei.

Trupele americane au fost atacate de peste 150 de ori în Irak, Siria, Iordania, precum și pe nave de război din Marea Roșie, unde luptătorii Houthi din Yemen au tras cu drone și rachete asupra lor.

Atacurile generează presiuni politice asupra președintelui Joe Biden pentru a da o lovitură directă Iranului, o mișcare pe care președintele a fost reticent să o facă, din teama de a declanșa un război mai larg.

The post Lloyd Austin promite că SUA va întreprinde ”toate acțiunile necesare”, după uciderea a trei soldați americani appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri