Caută
Close this search box.

Cine este Valeria Herdea, noul președinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Medicul Valeria Herdea a fost numită în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Decizia premierului Marcel Ciolacu a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Valeria Herdea se numeşte în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, prevede decizia publicată în Monitorul Oficial.

În vârstă de 60 de ani, a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis (cavaler al ordinul sanitar) în 2019, cu ocazia Zilei Naţionale a Românei

Valeria Herdea a fost numită președinte al CNAS la propunerea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.  Herdea este preşedinte al Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România.

Până la numirea sa, atribuțiile au fost exercitate de vicepreşedintele CNAS, Cristian Georgică Celea, care a deținut această funcție după demisia lui Andrei Baciu, anunțată pe 11 decembrie.

The post Medicul Valeria Herdea este noul președinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri