Caută
Close this search box.

Ministrul Justiției: 16 fugari au fost aduși în țară în ultima săptămână. În mai puțin de o lună, au fost aduși 70

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că 16 persoane cu probleme penale, care părăsiseră România, au fost readuse în ţară în ultima săptămână, între 22 şi 26 ianuarie.

„Chiar săptămâna aceasta, România a reuşit să aducă în ţară 16 fugari. (…) Dintre ei, doi au condamnări pentru trafic de droguri”, a declarat Gorghiu sâmbătă, la Piteşti.

Ea a precizat că, de la începutul acestui an, în mai puţin de o lună, au fost aduşi în ţară 70 de fugari.

Găsirea şi repatrierea lor rămâne o prioritate pentru instituţiile statului, a subliniat ministrul.

În opinia Alinei Gorghiu, este o „falsă speranţă” că persoanele care fug din ţară pot să scape de justiţia din România. 

În urmă cu o săptămână, ministrul a detaliat că, pentru aducerea în ţară a unui fugar, statul cumpără 3 bilete de avion, la care se adaugă costurile diurnei şi ale cazării ofiţerilor de poliţie implicaţi în preluarea persoanei căutate.

Ministrul a amintit că, în 2021, statul a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru aducerea în ţară a fugarilor, în 2022 peste 8,6 milioane de lei, iar anul trecut, suma a urcat la peste 10 milioane de lei.

„Anul acesta vom avea o lege potrivit căreia fugarul plăteşte costurile aferente aducerii lui în ţară. (…) Fenomenul fugarilor trebuie stopat! Pedeapsa trebuie executată în ţară”, a subliniat Alina Gorghiu, sâmbăta trecută.

The post Ministrul Justiției: 16 fugari au fost aduși în țară în ultima săptămână. În mai puțin de o lună, au fost aduși 70 appeared first on tvrinfo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri