Caută
Close this search box.

O hologramă 3D de înaltă definiţie le-ar putea ţine de urât celor singuri

La un click distanţă, o hologramă 3D de înaltă definiţie şi-ar putea face apariţia în camera de zi, pentru a le ţine de urât celor singuri.

Tehnologia face progrese remarcabile şi pune la dispoziţie noi modalităţi de petrecere a timpului liber.

Cutia holografică poate proiecta instantaneu persoana dorită în camera de zi, ca şi cum ar veni în vizită. Cei care vor o experienţă unică renunţă la convorbirile telefonice, fie ele şi video, şi apelează la interacţiunea în sistem hologramă.

Creat de o companie din Țările de Jos, dispozitivul se bazează pe un ecran transparent cu componente software și hardware avansate, care creează o hologramă 3D de înaltă definiţie.

Compania speră că dispozitivul va ajuta la combaterea singurătății.

Steve Sterling, director general Holoconnets, explică totul, potrivit TVR Info: După ce au ieşit din pandemie, mulți oameni au rămas izolaţi. Unii dintre ei s-au simțit comod aşa, dar acesta nu a fost un lucru bun. Ne aflăm în situaţia în care putem oferi interacţiuni cât mai fireşti şi mai apropiate de realitate, oriunde în lume. În ceea ce priveşte îngrijirea bătrânilor, sistemul le va permite oamenilor să-i viziteze pe cei aflaţi în azile, ca şi cum ar fi acolo, nu prin intermediul unui ecran.

Sistemul a fost creat de doi parteneri de afaceri care au avut această idee după un deces în familie. Conceptul iniţial a fost acela de a crea un dispozitiv care să evoce amintiri din trecut.

Andre Smith, director Holoconnets: Am avut o moarte subită în familie. Acest lucru ne-a făcut să ne punem întrebări, dacă vom muri, copiii ne-ar putea vedea în mărime naturală? Pe baza acestei întrebări, am căutat tehnologie care să susțină acest lucru. Nu exista. Și aşa am început să dezvoltăm propria noastră tehnologie.

Costul unui ecran care facilitează această experienţă varianză, în funcţie de dimensiune, între 7000 şi 50 000 de dolari.

Holograma poate fi proiectată oriunde în lume, cu condiţia să existe o bună conexiune la internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri