Caută
Close this search box.

Pelerinaj la locul celui mai sângeros atac comis de Hamas. Oamenii le aduc un omagiu celor uciși pe 7 octombrie, la Festivalul Nova din Israel

Pelerinaj la locul celui mai sângeros atac Hamas asupra Israelului din 7 octombrie. Străinii, dar şi israelienii merg în zonă cu pancarte pe care apar numele și fotografiile tinerilor ucişi de terorişti la festivalul din apropiere de Fâşia Gaza. Imagini cu un puternic impact emoţional!

Turiștii vin în vizite organizate sau pe cont propriu, pentru a le aduce un omagiu celor uciși la Festivalul Nova. Fac videoclipuri și poze cu telefoanele mobile, în timp ce emoţia pune stăpânire pe cei veniţi în acest loc încărcat de tristeţe. Oamenii reuşesc cu greu să-şi stăpânească lacrimile.

Este foarte important să vii să vezi cu ochii tăi, pentru că este diferit. Vezi toate aceste afişe cu chipurile lor, vezi toată distrugerea, faptul că aceşti oameni şi-au pierdut viața doar pentru că au venit la o petrecere.

Am venit aici să văd locul, să văd cum a fost experienţa războiului pentru aceşti oameni.

Dov Lipman, director general, organizaţie non-guvernamentală: Aducem aici grupuri, chiar şi de peste mări, în aşa fel încât oamenii să vadă ce s-a întâmplat, să facă poze, apoi să se întoarcă acasă şi să împărtăşească această experienţă.

Mii de tineri petreceau în zorii zilei de 7 octombrie, când teroriştii Hamas au intrat din Gaza şi au început să tragă în mulţimea aflată la un festival de muzică în aer liber.

Potrivit autorităților, 364 de persoane au fost împușcate, lovite sau arse de vii, iar unele au fost agresate sexual. Alte câteva zeci au fost luate ostatice.

The post Pelerinaj la locul celui mai sângeros atac comis de Hamas. Oamenii le aduc un omagiu celor uciși pe 7 octombrie, la Festivalul Nova din Israel appeared first on tvrinfo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri