Caută
Close this search box.

Percheziții la imobilele din Franța ale oligarhului Vladimir Plahotniuc, în ancheta privind dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova

vladimir plahotniuc

Percheziții de amploare la imobilele lui Vladimir Plahotniuc din Franța. Anchetatorii din Republica Moldova au participat zilele trecute la verificarea a trei imobile ale oligarhului, participând în premieră la o astfel de acțiune într-o altă jurisdicție.

În prezența procurorilor basarabeni, francezii fac anchetă în dosarul fraudei bancare care se referă la dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Anchetatorii anunță că au reușit să obțină probele necesare și au ridicat 92.000 de euro în urma perchezițiilor.

Vladimir Plahotniuc a fugit din Republica Moldova pe 14 iunie 2019, odată cu schimbarea puterii de la Chișinău. Mai întâi s-a ascuns în SUA, după care a fost nevoit să se ascundă, potrivit instituțiilor de drept, în Ciprul de Nord, acolo unde s-ar afla și în prezent.

The post Percheziții la imobilele din Franța ale oligarhului Vladimir Plahotniuc, în ancheta privind dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri