Caută
Close this search box.

Premierul Franței le-a prezentat fermierilor protestatari un plan cu 10 măsuri. Unii consideră că vocea le-a fost ascultată, alții vor să meargă cu tractoarele la Paris

În Franța, promisiunile premierului Gabriel Attal nu au reușit să-i mulțumească pe toți agricultorii care blochează de mai bine de o săptămână axe rutiere și instituții publice. Unii spun că s-a făcut un pas și că lucrurile merg în direcția bună, alții au desființat barajele și anunță că le vor reinstala săptămâna viitoare. Două dintre sindicatele reprezentative continuă protestele și amenință că vor ajunge cu tractoarele până la Paris.

La Montauban, fermierii au aruncat gunoiul de grajd în fața unei instituții publice.

Agricultorii din regiunea Occitanie, din sudul țării, au aruncat cu anvelope și deșeuri pe o porțiune de autostradă, după ce au aflat ce măsuri vrea să pună în practică guvernul pentru a calma nemulțumirile.

Dacă în sud-vest, acolo unde a început mișcarea de protest, agricultorii au anunțat renunțarea la blocaje, în alte regiuni ale Franței, protestul continuă.

„Am avut trei revendicări, ne-au fost îndeplinite. Am câştigat. Punct. Există învinşi şi învigători. Pentru moment, am învins noi, dar poate nu toţi fermierii francezi sunt mulţumiţi.”

„Mereu promisiuni. A anunţat câteva măsuri practice, dar e nevoie de timp. Mă întreb dacă va pune în practică ceea ce a spus. Nu sunt pe deplin convins.”

Premierul Gabriel Attal a prezentat un plan cu 10 măsuri pentru ameliorarea situației din agricultură.

Printre acestea, reducerea procedurilor administrative, anularea creșterii oricărei taxe pentru motorina agricolă, fonduri de 50 de milioane de euro pentru sprijinirea sectorului bio și necesitatea simplificării politicii agricole comune.

The post Premierul Franței le-a prezentat fermierilor protestatari un plan cu 10 măsuri. Unii consideră că vocea le-a fost ascultată, alții vor să meargă cu tractoarele la Paris appeared first on tvrinfo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri