Caută
Close this search box.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va intra în posesia premiului de 30 mii de euro oferit recent de Primăria Timișoara, pentru că Legea Integrităţii nu-i permite

Legea Integrităţii nu-i permite președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, să intre în posesia premiului de 30 mii de euro oferit recent de Primăria Timișoara, transmite tvrmoldova.md.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Comisiei Juridice, Numiri şi Imunităţi din Parlamentul de la Chișinău, Olesea Stamate. Aceasta a sugerat însă că, în curând, s-ar putea găsi soluţii legislative pentru ca Maia Sandu să poate beneficia de premiu.

Olesea Stamate, preşedintele Comisiei Juridice, Numiri şi Imunităţi: „În general, pentru un oficial, un funcţionar public, legea interzice să primească bani în calitate de cadou, acest lucru este interzis de lege. E adevărat. Or, legea nici nu poate să reglementeze toate situaţiile care apar şi atunci vezi: fie aplici legea prin interpretare şi vom vedea care va fi soluţia sau daca va fi, eventual, necesar, dacă au mai fost poate raportate anterior asemenea situaţii şi va mai fi necesar de modificat legea”.

Premiul „Timişoara pentru valori europene” i-a fost acordat preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pe 13 ianuarie 2024 de către Primăria Timișoara. Maia Sandu aeste primul laureat al acestui premiu.

Premiul a fost creat în 2023 de către Primăria Timisoara şi a fost susţinut financiar de mai multe companii private.

The post Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va intra în posesia premiului de 30 mii de euro oferit recent de Primăria Timișoara, pentru că Legea Integrităţii nu-i permite appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri