Caută
Close this search box.

Președintele UEFA: În aceste vremuri nebuneşti, cea mai mare preocupare este securitatea pentru EURO 2024

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a desemnat securitatea drept principala prioritate pentru EURO 2024, care va avea loc în vara acestui an, în Germania, informează agenţia Belga. „Lumea înnebuneşte. În aceste vremuri nebuneşti în care lumea înnebuneşte geostrategic, cea mai mare preocupare este securitatea”, a explicat slovenul, într-un interviu pentru cotidianul englez The Telegraph.

Ceferin a indicat că a vorbit de două ori cu ministrul german de Interne, Nancy Faser. Faser este responsabilă şi de sport.

Ei ar urma să se întâlnească din nou pentru a discuta despre „o situaţie complet agresivă”, după cum s-a exprimat preşedintele UEFA.

„Teama mea este legată nu doar de stadioane, fiindcă sunt sigur că vor fi suficient de protejate. Dar suporterii vor fi peste tot în oraşe”, a continuat el.

Ceferin a recunoscut, de asemenea, că eventuala participare a Ucrainei sau a Israelului (echipă care mai are de jucat în play-off) ar putea adăuga o dimensiune suplimentară în ce priveşte securitatea turneului.

Slovenul a cerut totuşi ca oamenii să fie optimişti. „Cred că totul va merge bine cu sprijinul autorităţilor germane, care sunt hotărâte să ne ajute”, a spus el.

Naţionala României va participa la competiţia ce va debuta pe 14 iunie, la Munchen. Turneul se va încheia pe 14 iulie, la Berlin.

Sursa: Agerpres

The post Președintele UEFA: În aceste vremuri nebuneşti, cea mai mare preocupare este securitatea pentru EURO 2024 appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri