Caută
Close this search box.

Protest pro-Palestina în București chiar de Ziua Internațională a Holocaustului

Câteva zeci de persoane participă sâmbătă după-amiază la un protest pro-Palestina și anti-Israel în Piața Victoriei din centrul Bucureștiului.

Protestul are loc cu acceptul autorităților chiar de Ziua Internațională a Holocaustului, în ciuda faptului că reprezentantii comunității evreiești au cerut mutarea protestului în orice altă zi.

Directorul Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului în România, Marko Maximilian Katz, a declarat într-un apel adresat primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, și Guvernului, că protestul pro palestinian anunțat pentru data de 27 ianuarie, de Ziua Intrernațională a Holocaustului, reprezintă ”o insultă crasă la adresa celor 1400 de israelieni care au fost căsăpiți de palestinieni” în atacul din 7 octombrie. El a solicitat reprezentanților Guvernului să ia măsurile care se impun ”pentru ca acest protest să nu aibă loc în ziua în care milioane de oameni din toată lumea comemorează memoria Victimelor Holocaustului”, potrivit G4Media.

Organizatorii au anunțat o manifestație publică în Piața Victoriei, urmată de un marș pe Calea Victoriei și Bulevardul Regina Elisabeta până în Piața Universității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri