Caută
Close this search box.

Russell Crowe susține că este rudă cu ultimul om executat prin decapitare în Anglia

Russell Crowe a apărut în câteva proiecte istorice de anvergură, dar acum spune că are o legătură personală cu o istorie reală a sa. Actorul a împărtăşit miercuri pe X (fostul Twitter) că este rudă cu Simon Fraser, care a fost al 11-lea Lord Lovat, un iacobit scoţian, scrie CNN.

Crowe a declarat pentru X: „De ceva vreme sunt în căutarea strămoşilor mei italieni. Poveştile folclorice de familie şi greşelile de ortografie m-au făcut să călătoresc pe o serie de piste greşite”.

„Se pare că stră-stră-străbunicul meu, din partea mamei mele, care a călătorit în NZ în 1864, a fost Luigi Ghezzi. Născut în 1829 în Ascoli Piceno, Marche, fiul lui Augestine şi Annunziata născută în Parma. Luigi a lucrat în Argentina, a luat un vapor spre India, a naufragiat şi a ajuns în Cape Town. Acolo a cunoscut-o şi s-a căsătorit cu Mary Ann Curtain şi au emigrat în Noua Zeelandă. Fascinant”.

Potrivit câştigătorului premiului Oscar, citat de News.ro, el este înrudit cu Fraser prin bunica sa paternă, iar moartea bărbatului – prin decapitare în Turnul Londrei în 1747 – „a dat naştere chiar şi unei expresii”. „Se pare că au instalat standuri temporare pentru ca nobilimea să îl privească cum moare”, a scris Crowe într-o postare ulterioară.

„Una dintre aceste tribune s-a prăbuşit, ceea ce a dus la moartea a 9 spectatori. Faptul că i s-a spus acest lucru chiar înainte de a fi condamnat la moarte l-a făcut să râdă. El încă râdea când lama i-a lovit gâtul, „râzând în hohote”. Fascinant”.

„Căutaţi-l. Este un personaj deosebit. Old Fox aşa cum obişnuiau să-l numească”, a scris Crowe. „Se pare că metodele sale machiavelice l-au ajuns din urmă la vârsta de 80 de ani, şi are dreptul la infamie ca fiind ultimul om căruia i s-a tăiat capul de pe trupul său viu în Turnul Londrei”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri