Caută
Close this search box.

Seism Japonia – Un tsunami de 3 metri a ajuns la o centrală nucleară

Un tsunami cu o înălţime de aproximativ trei metri a ajuns la centrala nucleară Shika din prefectura Ishikawa în urma unui cutremur puternic care a zguduit centrul Japoniei săptămâna trecută, fără a provoca însă probleme majore de siguranţă, a anunţat marţi operatorul său, transmite agenţia niponă de presă Kyodo.

Compania Hokuriku Electric Power a anunţat că tsunamiul a ajuns la centrala nucleară în jurul orei locale 17:45, la aproximativ 90 de minute după ce un cutremur cu magnitudinea 7,6 a lovit regiunea în prima zi a anului.

Tsunamiul nu a afectat centrala, care este construită la aproximativ 11 metri deasupra nivelului mării şi are un dig de patru metri înălţime, a precizat compania.

Înălţimea tsunami-ului nu a fost imediat cunoscută deoarece transmisiile de date provenite de la un dispozitiv de măsurare amplasat pe fundul mării s-au oprit după producerea cutremurului.

Compania energetică a confirmat doar că nivelul apei dintr-un bazin care face legătura cu Marea Japoniei a crescut cu aproximativ trei metri.

Operatorul a indicat iniţial că un instrument de măsurare nu a indicat nicio modificare semnificativă a nivelului apei.

The post Seism Japonia – Un tsunami de 3 metri a ajuns la o centrală nucleară appeared first on tvrinfo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri