Caută
Close this search box.

Un primar din Buzău a fost arestat preventiv, după ce ar fi cumpărat o centrală termică din bani publici pentru pensiunea sa

dna

Primarul unei comune buzoiene a ajuns în arest preventiv, acuzat de mai multe abuzuri și furturi. A luat bunuri de la primărie pe care le-a dus la pensiunea lui sau le-a dat altor persoane să le folosească.

Înainte de a fi primar a fost consilier local, dar în biografia lui apare și o condamnare: acum 15 ani a primit închisoare cu suspendare într-un dosar de proxenetism.

Primarul din comuna buzoiană Gura Teghii a fost reținut pentru 24 de ore, după mai multe percheziţii făcute de poliţişti şi jandarmi coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele. Gheorghe Micleru este suspectat de infracțiuni de serviciu, pentru care ar fi fost reclamat.

Potrivit surselor din anchetă, primarul ar fi cumpărat din bani publici o centrală termică pentru pensiunea lui. De asemenea, ar fi folosit și angajați ai primăriei pentru diverse lucrări la acest obiectiv turistic.

Potrivit anchetatorilor, primarul și-a însușit două leagăne din lemn de la primărie și le-a dus la pensiunea pe care o are într-un cătun al comunei, a încredințat un autoturism al comunei unor persoane care l-au folosit timp de doi ani și a administrat o societate comercială, deși acest lucru era incompatibil cu funcția de edil, potrivit TVR Info. Mai mult, procurorii susţin şi că i-ar fi înlesnit tatălui său accesul într-o grădiniță, de unde a sustras 5 uși termopan.

Alături de primar au mai fost audiate alte șapte persoane. Se pare că faptele au fost reclamate de foști angajați ai primăriei.

Gheorghe Micleru a fost ales primar în Gura Teghii în 2020, pe listele PMP, după ce anterior a fost consilier local.

Primarul din comuna buzoiană Gura Teghii a fost arestat preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri