Caută
Close this search box.

UNRWA, agenția ONU pentru refugiații palestinieni, riscă să rămână fără bani, după ce tot mai multe state își suspendă finanțările

Armata israeliană a dejucat un atac pe care îl puneau la cale teroriști ascunși într-un spital din Cisiordania. Cei 3 au fost eliminați, iar operațiunea sub acoperire a Tsahalului demonstrează din nou că obiectivele civile sunt folosite drept scuturi de către teroriști. Hamas și Jihadul Islamic au recunoscut că cei trei erau membri ai organizațiilor lor.

Operațiune ca -n filme în Cisiordania, aflată sub controlul Autorității Palestiniene

Soldați israelieni, deghizați, au pastruns într-un spital din Jenin, unde un grup de teroriști pregătea un atac.

Cei trei, un membru Hamas și doi ai Jihadului Islamic, au fost lichidați.

Spitalul a explicat că unul dintre teroriști a fost primit la tratament pentru o rană mai veche. Bărbatul, de 27 de ani, avea contacte cu filierele Hamas din străinătate şi plănuia „un atac de tip raid, inspirat de masacrul din 7 octombrie”.

„Jalamneh plănuia să comită un atac terorist în viitorul imediat şi a folosit spitalul ca ascunzătoare şi, prin urmare, a fost neutralizat”.

Armata israeliană a mai precizat că acesta este un exemplu de utilizare cinică de către organizațiile teroriste a zonelor civile ca scuturi umane. Dezvăluirea operațiunii speciale din Cisiordania are loc pe fondul scandalului generat agenția ONU pentru refugiații palestinieni.

Raportul israelienilor arată că cel puțin 12 angajați ai UNRWA au avut de-a face cu atacul din 7 octombrie, în timp ce aproximativ 10% din cei 12.000 de angajați ai agenției au legături cu grupările teroriste.

Christian Lindmeier, purtător de cuvânt OMS: Adăposturile, centrele medicale şi celelalte ajutoare sunt asigurate în Gaza prin UNRWA. Iată de ce repet ce a spus secretarul general al OMS: fac apel la donatori să nu îşi suspende finanţările pentru UNRWA în acest moment critic.

Numai că lista donatorilor care își suspendă finanțările este de la o zi la alta mai lungă. Asta în timp ce opreatiunile armatei israeliene în Gaza continuă.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF: Numai în Khan Younis am eliminat peste 2000 de terorişti la suprafaţă şi în tuneluri. În plus, am distrus o parte semnificativă a infrastructurii subterane în care am găsit camere pregătite pentru ostatici, centre de comandă, arme, instalaţii de producţie şi documente secrete.

Negocierile mediate de SUA și Qatar privind o eventuală eliberare a ostaticilor nu duc deocamdată nicăieri.

Hamas vrea în schimbul celor răpiți încetarea focului și retragerea armatei israeliene din Gaza, condiții pe care Benjamin Netanyahu le consideră inacceptabile.

The post UNRWA, agenția ONU pentru refugiații palestinieni, riscă să rămână fără bani, după ce tot mai multe state își suspendă finanțările. Armata israeliană a mai descoperit o rețea de tuneluri în Khan Younis appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri