Caută
Close this search box.

Cel puţin o persoană a murit şi 21 au fost rănite într-un schimb de focuri, în timpul paradei Super Bowl din Kansas. Biden cere din nou Congresului să acţioneze împotriva violenţei cu arme de foc

Cel puţin o persoană a murit şi alte 21 au fost rănite, aseară, într-un schimb de focuri, în timpul unei parade în Kansas City. Zeci de mii de oameni sărbătoreau victoria echipei Chiefs la Super Bowl, în centrul Statelor Unite.

Trei dintre răniţi sunt în stare critică, iar alţi 5 se află în stare gravă, a precizat un purtător de cuvânt al pompierilor.

Potrivit poliţiei locale două persoane au fost deja arestate. Suspecţii erau înarmaţi.

Forţele de ordine au anunţat că „încearcă în continuare să stabilească numărul victimelor”, întrucât mai multe persoane au fost atinse de gloanţe.

Today was supposed to be a day of celebration and joy in Kansas City. Instead, it is another day where America has experienced senseless gun violence. It doesn’t have to be this way. pic.twitter.com/WoazEoF3Ct

Preşedintele american Joe Biden a cerut încă o dată Congresului să acţioneze împotriva violenţei cu arme de foc, după atacul armat survenit aseară, în timpul paradei Super Bowl.

„Împreună cu Jill, ne rugăm pentru cei ucişi şi răniţi astăzi în Kansas City şi pentru ca ţara noastră să găsească determinarea de a pune capăt acestei epidemii fără sens de violenţe cu arme de foc care ne sfâşie”, a declarat preşedintele american într-un comunicat difuzat de Casa Albă.

Potrivit unui comunicat, membrii echipei Chiefs s-au declarat „întristaţi” şi au condamnat un „act de violenţă fără sens”, precizând că toţi jucătorii, antrenorii şi membrii personalului lor, precum şi familiile lor sunt în siguranţă.

Primarul din Kansas City, Quinton Lucas, a indicat că autorităţile sunt în contact cu Casa Albă, care a oferit ajutorul statului federal.

The post Cel puţin o persoană a murit şi 21 au fost rănite într-un schimb de focuri, în timpul paradei Super Bowl din Kansas. Biden cere din nou Congresului să acţioneze împotriva violenţei cu arme de foc appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri