Caută
Close this search box.

Coaliția ar fi stabilit calendarul alegerilor din 2024: Localele s-ar comasa cu europarlamentarele, iar primul tur al prezidențialelor cu parlamentarele

Liderii PSD și PNL ar fi căzut de acord asupra unui calendar complet al celor patru tipuri de alegeri din 2024, potrivit unor surse politice citate de HotNews.ro.

Alegerile europarlamentare ar urma să fie desfășurate odată cu alegerile locale, pe data de 9 iunie, iar în noiembrie alegerile parlamentare ar putea fi organizate împreună cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

Liderii coaliției negociază în continuare „modul în care PSD și PNL vor construi viitoarea guvernare”, mai spun sursele citate.

De asemenea, PSD și PNL nu ar urma să participe pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare, ci fiecare formațiune va avea candidați, în marea majoritate a cazurilor, pe funcțiile pe care le deține deja, restul unde USR sau PMP au funcții publice urmând să fie împărțite și să candideze fie PSD, fie PNL în funcție de negocierile punctuale, mai precizează sursa citată.

În ceea ce privește candidatul la prezidențiale, acesta ar putea fi stabilit după alegerile din 9 iunie printr-un protocol care ar preciza ca și premierul să fie dat de partidul care nu va deține candidatura pentru funcția de Președinte al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri