Caută
Close this search box.

Controale de amploare și amenzi usturătoare la depozitele ilegale de deșeuri din județul Teleorman. Arderea gunoaielor în câmp a devenit un fenomen la nivel național

Controale de amploare făcute de Garda de Mediu în județul Teleorman. Au fost vizate centre clandestine de colectare a deșeurilor și persoane care ard diverse materiale în câmp, deși acestea ar trebui reciclate, conform normelor în vigoare. Inspectorii Gărzii de Mediu au dat amenzi de 200 de mii de lei.

Acțiunea inspectorilor de la Garda de Mediu a avut loc în localitatea Smârdioasa, din județul Teleorman. Aceștia au verificat mai multe spații despre care existau informații că sunt folosite pentru depozitarea și exploatarea ilegală a deșeurilor feroase și a cauciucurilor uzate.

Andrei Corlan, comisar general, Garda Naţională de Mediu: Activitatea de colectare a deșeurilor se supune autorizării. Acolo activitatea a fost sistată și au fost confiscate 60 de tone de deșeuri din amplasmente fără autorizație de mediu, pentru că Garda de Mediu a finalizat o procedură anul trecut și suntem prima instituție care face confiscări de deșeuri cu valoare materială de pe proprietate privată.

Inspectorii i-au avut în vizor și pe cei care ard cauciucuri în câmp. O persoană a fost chiar prinsă în flagrant.

Reziduurile rezultate în urma arderilor sunt atât de periculoase, încât cei care recurg la aceste fapte sunt pedepsiți cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Octavian Berceanu, specialist în politici publice de mediu: Tot ce ard oamenii aia rămâne în mediu, rămâne zeci de ani, în aer sunt degajate substanțe care sunt puternic cancerigene. Imaginați-vă că un singur kg de cauciuc ars echivalează ca și toxicitate cu ardea a 4 mc de lemn uscat, adică 4 tone de lemn.

În urma verificărilor din județul Teleorman s-au dat sancțiuni usturătoare. Pentru aderea deșeurilor în câmp s-a făcut chiar și o plângere penală.

Controalele vor continua pentru că, spun cei de la mediu, astfel de practici s-au înmulțit peste tot și au devenit un fenomen la nivel național.

The post Controale de amploare și amenzi usturătoare la depozitele ilegale de deșeuri din județul Teleorman. Arderea gunoaielor în câmp a devenit un fenomen la nivel național appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri