Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu, ironic: După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană să candideze, am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier

Liderul PSD a declarat marți că nici n-o să-i treacă prin cap să susțină un independent la președinție și că nu știe, în acest moment, dacă va fi candidatul PSD pentru funcția prezidențială.

După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier„, a ironizat Marcel Ciolacu afirmația secretarului adjunct al NATO conform căreia PSD și Marcel Ciolacu însuși i-au cerut să candideze la președinție, cu sprijinul PSD.

Citește și: Mircea Geoană: Au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD

Marcel Ciolacu: Nici n-o să-mi treacă prin cap să susțin un independent la președinție

Premierul Ciolacu a dat asigurări că PSD și el personal nu vor susține niciodată un independent pentru funcția de premier.

„Eu sunt președintele Partidului Social Democrat. Nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de președinte. În acest moment, vă spun cu toată sinceritatea că nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de pesedist de această dată, de membru fondator de 30 și de ani, niciodată nu o să-mi treacă prin cap să susțin independent din partea PSD” – a afirmat premierul.

Mircea Geoană susține că PSD și Marcel Ciolacu i-au cerut să candideze ca independent susținut de PSD

Afirmațiile liderului PSD vin după ce Mircea Geoană a declarat luni seara, la un post tv, că PSD și chiar Marcel Ciolacu i-ar fi cerut să candideze le președinție ca independent și să fie susținut de social-democrați.

Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu-s suficiente să câștigi Președinția României. Vrei să câștigi strict pe PSD nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul, diaspora nu, nehotărâții nu, e o limitare. Pentru participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidențiale, unde sunt 65% participare pentru președinte, românii se mobilizează și merg la vot. Nu sunt voturi suficiente. E decizia lor ce vor să facă, e decizia mea ce vreau să fac”, a declarat Mircea Geoană, luni seara.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a spus la sfârșitul lunii ianuarie că dacă Mircea Geoană ar vrea să aibă susținerea formațiunii pentru o candidatură la funcția de președinte al României „în primul rând trebuie să aibă o discuţie cu noi, să revină în partid”, iar „împreună să luăm decizia cea mai bună pentru ca stânga să dea viitorul preşedinte al României”.

Un sondaj INSCOP de la finalul lui ianuarie arată că adjunctul secretarului general al NATO, candidat independent, Mircea Geoană este prima opțiune la vot la alegerile prezidențiale, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu – 18,9%

The post Marcel Ciolacu: După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană să candideze, am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier. Nici n-o să-mi treacă prin cap să susțin un independent la președinție appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri